Reviews

Lees hieronder de ervaringen.
 • Thimon Schellevis

  Iedereen hoort het wel eens. Waar je goed in bent , of dit of dat zou je niet moeten willen. We leven nu eenmaal in een maatschappij waarin al vroeg voor jou werd bepaald wat goed voor je zou zijn.

  Een zo hoog mogelijke opleiding, terwijl je het liefste timmerman had willen worden, je moest in het leger, want dat was familietraditie en als je meisje was, dan hoefde je alleen maar huishoudschool te hebben, want daarna werd je huisvrouw. Natuurlijk is dit allemaal achterhaald en overdreven gesteld, maar toch blijft de vraag bij mij knagen of keuzes die je hebt gemaakt in je leven de juiste waren. Hoe anders was het geweest als… 

  Er zijn veel testen en methodes om te meten wat je competenties zijn en waar het nog aan mankeert. Er wordt bijvoorbeeld vaak gevraagd aan iemand of hij of zij een teamplayer is. Want dat is belangrijk voor het werk. Zo niet, dan moet je nodig aan je sociale vaardigheden gaan werken. Altijd vanuit de gedachte om te werken aan de zwakke kanten van je vaardigheden. Als dat niet gaat, dan wordt er geadviseerd wat anders te gaan doen "Dat beter bij je past!".

  "Stel je talenten voor als schuiven van een mengpaneel"

  Altijd nieuwsgierig naar mijn persoonlijke ontwikkeling kwam ik via Claudia de “Strengthsfinder” tegen. Een methode die zoekt naar je natuurlijke talenten en die omzet naar kracht (daar waar je goed in bent uitvergroten). Uit deze test  kwamen (voor mij althans) geen echte verrassingen.  Tijdens het voorgesprek met Claudia zat ze al te knikken en grinniken omdat ze vrij precies wist wat er bij mij zou uitkomen. En ja hoor. Mijn natuurlijke talenten kloppen met zoals ik ben of denk en wat ik doe voor werk.  Zo vertelde ik Claudia dat ik het nooit zo op heb met vergaderingen over beleidszaken, want ik wil altijd weten hoe dat beleid er dan concreet uitziet. “Allemaal leuk en aardig, maar wat gaan we morgen dan doen?”  De ‘activator’ is ook de eerste ‘strenght’ die er uit kwam. Zo is er een top 5 met strengths die allemaal kloppen. Maar waarom heb ik dan er dan toch ook problemen mee? Het antwoord is even simpel en doeltreffend. Stel je talenten voor als schuiven van een mengpaneel (zie foto). Je leert tijdens de sessies dat je je talenten niet altijd even hard moet inzetten. Je moet als het ware een goede mix vinden, door iets te minderen in het ene en wat meer aan te zetten op het andere.

  Zo visualiseer ik het voor me zelf. Ik ben benieuwd naar verdere ontwikkelingen. Bij Claudia ben je voor het vinden van je talenten, je sterke kanten, aan het goede adres. Want dit kan ze wel hoor!

 • Tanja Smith-Smit

  Ik ben blij dat ik via SYT mijn 5 toptalenten heb ontdekt en kan mijzelf hier ook volledig in vinden.

  "...laat mij tevens de valkuilen zien van mijn talenten zodat ik ze kan overwinnen..."

  Het geeft mij de mogelijkheid mijn talenten te ontwikkelen maar laat mij tevens de valkuilen zien van mijn talenten zodat ik ze kan overwinnen en op die manier volledig in mijn kracht kom te staan.

 • Charon van Velzen

  Tot voorkort terug waren mij een heleboel dingen niet duidelijk. Waarom ben ik zo’n gevoelig persoon? Waarom weet ik niet goed wat ik wil in de toekomst? En hoe ga ik daar achter komen?

  Want op mijn werk had ik last van deze gevoelens omdat ik graag verder wil leren, en altijd veel dingen opmerk op de werkvloer. In het dagelijks leven benaderen veel vrienden mij om te praten over hun gevoelens, blijkbaar vinden ze dat prettig bij mij. Maar hoezo dan?

  Het werd mij allemaal duidelijk toen ik laatst bij SYT een training heb gevolgd en een avond onder het genot van een kopje koffie met Claudia , mijn schoonmoeder, aan de tafel zat te kletsen. Wij bespreken een hoop, en ik kan overal over praten met haar. Dat zit in haar natuur, ze veroordeeld niet, is de rus zelve en ze toont begrip en geeft super goed advies. Niet zo gek natuurlijk dat ze het bedrijf SYT ‘ strenghten your talents’ heeft opgericht, al haar natuurtalenten maken SYT. Claudia heeft mij al veel vaker wegwijs gemaakt met mijn gevoelens, maar dit gesprek was een bijzonder moment.

  Ik had mijn passie terug

  Naar aanleiding van een training bij haar om er achter te komen welke natuurtalenten ik bezit en hoe ik deze het beste kan benutten ben ik erachter gekomen dat ik best op mijn plek zit op mijn werk, maar dat eigenlijk een stap naar een andere functie nog passender voelt, completer. Gelijk deze avond heb mijn ideeën uitgewerkt, en neergelegd bij de directeur. Wat vonden ze dat stoer, even een meid die binnen stapt met ideeën om mee te zwemmen met onze grote groei in het bedrijf, en een nieuwe functie heeft uitgewerkt. IK HAD MIJN PASSIE TERUG.

  Dit idee zal misschien in de toekomst opgepakt worden maar de grootste overwinning is dat ik het gewoon voorgelegd heb en ik weet nu waar mijn passie en natuurtalenten liggen, ik herken mezelf nu als geen ander en ook naar mezelf was ik nieuwsgierig en op zoek.
  Ik kan iedereen SYT aanraden, het is in het dagelijks leven, privé als werk gerelateerd een Mind opener en Eye opener! SYT kan ik overal toepassen, dit maakt mij bewust van mijn daden, en denken in het dagelijks leven.

 • Sjesena Arlar

  Mijn ervaring bij SYT
   
  SYT heeft mij laten inzien dat ik vijf prachtige unieke talenten heb. Het is me veel duidelijker geworden waarom ik ben zoals ik ben en waar m'n gevoel vandaan komt. Het is een bevestiging op iets wat je diep van binnen weet. Door de SYT test wordt het concreet gemaakt. Claudia is een fijne vrouw die rustig de tijd neemt en je een groot stuk vertrouwen in jezelf terug geeft. Ik raad het iedereen aan die niet alleen op z'n werk maar vooral ook aan zijn persoonlijke groei wilt werken.

 • Trudy van den Deijssel

  Lieve Claudia, 

  Bedankt voor het laten inzien van mijn 5 talenten en sterke punten. Hoe  herkenbaar waren ze en hebben ze me laten inzien dat het niet mijn zwakke punten zijn, wat ik van een aantal nl. dacht, maar juist mijn sterke kanten! Ik ben je heel dankbaar voor het gesprek, want hierdoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen, omdat ik nu weet wat mijn kracht is. 

   

  Jij bent iemand die anderen kan wijzen op dingen die jezelf niet zou bedenken. Je relativeert en bent eerlijk. 

  Had ik deze test bij jou maar jaren eerder gedaan, want dan had ik misschien een hele andere loopbaan gehad, waarbij ik meer gebruik had gemaakt van mijn natuurtalenten. 

  Ik kan iedereen aanraden om bij jou deze test te doen om daarna te weten hoe je het maximale uit jezelf kunt halen. 

 • Belinda Schall

  He Claudia,

  Dankjewel voor de leuke en zeer leerzame sessies!  Eigenlijk is het zo eenvoudig, maar wat levert het een hoop op. Ik heb niets gehoord wat mij enorm verbaasde maar een aantal dingen is  mij nu ineens heel duidelijk geworden. Een aantal onzekerheden die ik met me mee meedroeg sinds ik een heel jong meisje was, hebben nu een andere insteek gekregen en bleken een talent ipv iets waar ik me voor zou moeten schamen! Al vroeg hoorde ik al dat ik een Kameleon was, dat ik met alle winden mee waaide en dus niet echt een echte eigen mening had en er werd mij verteld dat ik wel heel luchtig in het leven stond en dat niets mij eigenlijk echt raakte  en interesseerde. Dat heb ik me echt altijd aangetrokken, is natuurlijk niet echt heel fijn om te horen. Het klonk alleen aannemelijk ondanks dat het voor mij toch anders voelde. Wat blijkt; mijn nummer 1 talent is Empathy, ik kan me heel goed inleven en dus verplaatsen in anderen. Wie ik ook tegenover me heb! En nog een talent is Positiviteit! Ik trek me problemen en leed zeker wel aan, maar ik vertaal het positief! Elk probleem is een uitdaging. Als het erg slecht gaat, kan het alleen maar beter en elk einde is dus ook een nieuw begin!
  Eindelijk de juiste omschrijvingen voor wat ik eigenlijk al wist! Ineens zijn mijn onzekerheden mijn krachten. Als persoon en als werknemer ben ik hier echt door gegroeid. Waarom wordt dit niet al in de eerste jaren van de middelbare school ingebouwd? Dit had ik heel graag veel eerder willen doen. En weet je, ik denk dat dit misschien zelfs wel veel jongeren op het rechte pad houdt of brengt en een enorme boost geeft aan hun leven!


  Nogmaals dank!
  Belinda Schall

Of laat een bericht achter: