Stel je eens een team voor waar de mensen…

veel energie en vitaliteit uitstralen - eenvoudig hun resultaten behalen - zelfverzekerd zijn - minder stress ervaren - meer betrokken zijn bij hun werk - zichzelf ontwikkelen en groeien als mens.

Teams

Uit studies is gebleken dat maar 13 % van de werknemers wereldwijd echt betrokken is bij zijn werk.  Dat kan beter!

Wat maakt een team krachtig?

Meer dan ooit zullen teams moeten samenwerken om succesvol te zijn. Om als organisatie te kunnen groeien is het van belang dat de mensen in het bedrijf meer betrokken zijn en gaan samenwerken. Ieder gebruikt daarbij zijn / haar eigen talenten om zo elkaar aan te vullen.

De meest effectieve teams delen eenzelfde doel. Dit kan een organisatorisch doel zijn of een probleem dat vraagt om een oplossing. Het kan van alles zijn, maar het is een doel dat duidelijk is voor alle teamleden.

Daarnaast  begrijpt ieder teamlid dat ze goed zijn in bepaalde dingen, maar in sommige dingen niet. Zo kunnen er taken makkelijker worden verdeeld.

En natuurlijk zal ieder teamlid met zijn eigen talenten door een andere bril de vastgestelde doelen bekijken. Ieder teamlid levert met zijn eigen combinatie van talenten een bijdrage aan het team.

Jouw kijk op de zaak, ofwel jouw filter wordt bepaald door je talenten.  

Waarom?

Jouw talenten creeren een filter dat verklaart WAAROM jij bent wie je bent – bijvoorbeeld ga je graag een wedstrijd aan of ben je gedreven om je te onderscheiden van de menigte?  Ben je iemand die alles wil weten over een onderwerp of wil je gewoon aardig gevonden worden?

Hoe? 

Jouw talenten creeren een filter dat verklaart HOE jij denkt, afwegingen maakt en je besluiten neemt. Ben je gefocused of laat je alle opties open? Ben je gedisciplineerd en gestructureerd of laat je je verrassen? Ben je een rechtlijnige denker of ben je strategisch en weeg je alle mogelijke alternatieven af?

Wie? 

Jouw talenten creeren een filter dat verklaart WIE jij vertrouwt, met wie je een relatie opbouwt, wie je negeert en met wie je de strijd aangaat.  Wil je graag nieuwelingen voor je winnen of voel je je prettiger bij je beste vrienden? Vind je dat je vertrouwen moet verdienen of vertrouw je iedereen en geloof je dat het bewijs vanzelf komt? Vermijd je confrontaties of zoek je de confrontatie juist op?

Bekijk alle themas    Investering

Of laat een bericht achter:


Achiever

Mensen met het thema Achiever sterk aanwezig zijn prestatiegericht en hebben een constante behoefte om dingen te bereiken. 

Activator

Mensen met het thema Activator sterk aanwezig kunnen dingen laten gebeuren door gelijk tot actie over te gaan. Ze zijn vaak ongeduldig.

Adaptability

Mensen met het thema Adaptability sterk aanwezig geven de voorkeur aan "go with the flow". Hun aanpassingsvermogen is groot en ze leven in het moment.